
Kantarellpaj
Deg: 3 dl mjöl, 75 g margarin, 1 dl lättkesella. Blandas och låt stå.
1,5 dl mjölk, 2 st gula lökar eller en stor, 300g kantareller, 1 msk margarin, 1 dl vispgrädde, 2 st äggulor, 1 ägg, salt och peppar. 2 dl riven ost.
Tryck ut pajdegen i smörad form med avtagbar kant och förgrädda i ca 10 min 200grader.
förväll kantareller i sin egen vätska till all vätska är borta och häll på margarinet och lägg i finhackad lök och stek upp. Häll på grädden och mjölken och sjud i ca 4 min. Vispa äggen i en bunke salt och peppra. Fördela hälften av osten i den förgräddade formen, lägg sedan lök,svamp och gräddblandningen och sist äggen och resten av osten. In i ugnen i ca 30 min 175 grader.
Himlans gott nu på hösten. Serveras med sallad
2 kommentarer:
Den pajen låter inte dum....//Vilket jättefint halsband Jack (Helén) vann.
//Det är väl så att kroppen säger ifrån, och tur är väl det kanske, även om det blev lite väl drastiskt när det gäller dig....Önskar dig en fin kväll. Kram
När man någg över 5000 sidvisningar under en månadsperiod på metrobloggen får man betalt!
Skicka en kommentar