tisdag 31 mars 2009

Tonfiskpaj

Gott som lätt bjudrätt till påsk exempelvis. Då brukar jag laga Jansson, ha ägg förstås, några pajer med fisk eller skaldjur och sallad. Här är ett förslag

Mitten av ugnen 175 grader i ca 30 min

Pajdegen: 2dl mjöl, 1dl flytande veg margarin, 3/4 dl kesella naturell. Blanda och tryck ut i smörad pajform.
Häll över en avrunnen tonfiskburk med vatten, fördela jämt över pajdegen.

1 pkt 250g keso, blandas med 2 ägg, 3 msk fettfri majonäs citron, 3 msk hackad dill, 3 msk hackad gräslök, lite salt vitpeppar efter behag rör runt och fördela över tonfisken i pajformen.

Ställ in ugnen, vänta....voila klart!

4 kommentarer:

Camilla K sa...

Tänk...tonfiskpaj har jag aldrig lagat..och jag kan inte förstå varför för det är ju så gott!

I påsk ska jag äta mat på helt qannat håll så inte ens då kan jag provlaga det.

Vilken häftig krokodilklippa ni har. Jättefin ju!

Kram kram

Camilla K sa...

qannat=annat!!

Nett sa...

Vad gott med tonfiskpaj, här hemma är dte bara jag som äter tonfisk om man inte räknar med katten då ;) Kram*

Susanne sa...

Vad smarrigt det ser ut! Åh, jag blir hungrig!