torsdag 19 februari 2009

Limefilé

Att jag gillar lime har nog ingen missat som följer mig så här bjuder jag på ett gott recept med fläskfilé och lime. Gott vardag som till fest

1 fläskfilébit på ca 1/2 kg skuren i tunna skivor, bryns med lite flytande margarin och läggs i en gryta med högre kant eller traktörpanna. Pressa saften ur 1 lime, tillsätt 1 dl vatten, 2 dl creme fraiche, 2 msk kalvfond, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk soja och 1 msk flytande honung. Salta efter behag. Låt småputtra i ca 8 min. Koka klyftad potatis med skivade morotsstavar (ungefär samma koktid då). klart att servera med sallad till.

Tips Jag tog en liten finhackad gullök i och givetvis går det bra att servera med ris till och reda såsen med lite mjöl för att få den något tjockare eller ska vi säga festligare om så önskas. Gott till är också ugnsrostade rotfrukter. Lite festligt blir det med klyftpotatis i ugn.

Inga kommentarer: