Rödvinsbiffar med pasta eller potatis.
600g oxfärs 12 %
1 liten gullök
2 äggulor
1 dl matlagningsRÖDvin
1 dl grädde
1 tsk sambaloleke
1 tsk timjan
1 msk persilja hackad
1 msk osötat ströbröd
salt och peppar
Blanda färs med alla ingredienser ovan och låt stå en stund så det sväller lite. Gör runda eller ovala bullar och platta till och Bryn biffar i veg margarin till de fått färg och är genomstekta. Vispa ur pannan med lite rödvin och grädde och ha som sky till pasta, annars gör en riktig sås om det serveras potatis till.
Sås
1 dl grädde, 1 dl matlagningsrödvin, riven lök, 1 msk idealmjöl, 1 msk margarin vispas. Efter smak salta och peppra och ha i lite extra timjan.
Serveras med god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar