torsdag 11 december 2008

Eftermiddagssnack

Well här är grytan upplagd på tallriken och snart uppäten med ;) Väldigt gott även om det inte ser så läckert ut just nu.
Om någon nu får för sig att vilja göra denna juliga gryta så är receptet så här.

1 kg kött skuren i små bitar eller skivor, 1 stor lök i småbitar, 2 morötter skalade och skivade, soja, 1 L vatten, 1 köttbuljong, 2 dl glögg, 1 kanelstång 1 bit purjolök ca 10 cm i strimlor. matgrädde och 2 msk mjöl.

Bryn kött, lök och lägg sedan i morotsbitarna häll på buljongen, glöggen och lägg i kanelstången, småsjuda länge men mest beroende på vilket kött du använder. Jag hade Fransyska så då kokade köttat ca 2tim. Lägg i purjolöken. Ha i salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepappar (lite för hettan), vitlökspulver, ingefära efter behag. Skaka matgrädden med mjölet och rör runt. Serveras med potatis men givetvis går ris bra med.

Efterrätt fruktsallad med vaniljvisp med smak av kanel och kardemumma. Jättegott!

Tomten jobbar för fullt i sitt hus nu som synes och är väl inte färdig än på långa vägar, ingen rast ingen ro :0

Att hjälpa andra är att hjälpa sig själ - så sant så på två sätt. Man mår bra av att göra något för nån och sedan kan man en dag behöva hjälp själv och då kan någon finnas nära till hands med ett handtag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Efterätten ser underbart god ut =) Sonens förklaring till det dåliga ätandet på skolan var att han tyckte inte om skolans mat. Hoppas att du får en fin helg *kram*

Anonym sa...

Hej tjejen, Du har en liten utmärkelse att hämta hos mig :o)