French coffe (1 glas)
2 tsk farinsocker
4 cl konjak
nybryggt starkt kaffe
vispad grädde
finstrimlat apelsinskal
Blanda farinsocker och konjak i ett glas. Fyll på med hett kaffe. Toppa med vispgrädde och apelsinskalen. Lite som irish coffe och oemotständligt gott.
Kryddglassen (6 port)
3 äggulor
1 dl farinsocker
1 tsk malen kardemumma
250 g kesella
2 dl vispgrädde
vispa äggulorna och farin pösigt. tillsätt kardemumma och kesella.. Vispa grädden och vänd i, rör lite. Täck över skålen och in i frysen minst 5 timmar.
Det är kul att göra glass och väldigt enkelt.
Gorgonzolapäron
3 mogna saftiga päron
1/2 citron
150 g gorgonzola
2-3 msk grädde
paprikapulver
6 valnötter
smula osten och blanda med grädden. skölj och torka päron, dela och urkärna. Gnid snitytan med citronen. Fördela osten ovanpå. strö över ytterst lite paprikapulver och lägg en valnöt på.
saffransglögg (4 pers)
1 flaska torrt vitt vin
2 bitar pomeransskal
1 påse saffran
3 stjärnanis
3 kanelstänger
2 tsk kardemummakärnor
1 msk kryddnejlikor
1 dl socker
1 dl torr sherry
värm hälften av vinet med kryddorna i en kastrull.. Låt stå i i 4 timmar. sila kryddorna och värm upp igen med resten av vinet tillsammans med socker och sherryn. Får inte kokas.
1 kommentar:
Åh, tack sötis för recepten. Ser ju smarrigt ut och måste provas:)
Ha en fin dag idag.
Kram Lallis
Skicka en kommentar